Birou Credite Rapide

5 mituri despre IFN-uri și despre creditele rapide pe care le acordă

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Instituțiile Financiare Nebancare (IFN-uri) sunt entități financiare care oferă servicii de creditare și alte produse financiare în afara sistemului bancar tradițional, cum ar fi credite rapide, împrumuturi cu garanții, carduri de credit, leasing financiar și alte instrumente financiare. IFN-urile au devenit o alternativă populară la bănci pentru persoanele care au nevoie de acces rapid la finanțare sau care nu pot obține un credit de la instituțiile bancare tradiționale din diverse motive, cum ar fi istoricul negativ de creditare sau documentația limitată. 

Deși sunt reglementate de autoritățile financiare ale statului, IFN-urile sunt înconjurate de diverse mituri nefondate. Iată câteva dintre ele:

Mit 1: Împrumuturile de la IFN-uri se obțin greu

Primul mit care se cere demontat este acela că împrumuturile de la IFN-uri se obțin greu. Dimpotrivă, împrumuturile de tip credit rapid IFN se obțin relativ ușor. Este suficient să completezi o cerere de împrumut online sau să ai o discuție cu un consultant și banii îți pot fi virați în aceeași zi în cont. De asemenea, ai nevoie de documentație redusă pentru a obține un credit online IFN: dovada venitului tău net (din salariu sau pensie) și actul de identitate.

Mit 2: Nu poți lua un credit rapid dacă ai istoric negativ și figurezi în Biroul de Credit

Biroul de Credit este o bază de date unde sunt înregistrate informații despre împrumuturile pe care debitorii le-au făcut de-a lungul timpului, inclusiv dacă au avut întârzieri ale plăților sau restanțe. Chiar dacă te regăsești în această bază de date, poți accesa un credit IFN rapid. Biroul de Credite Rapide acordă credite rapide IFN persoanelor care pot dovedi că au un venit lunar net, chiar dacă au un istoric negativ.

Mit 3: Dobânzile împrumuturilor nebancare sunt foarte mari 

Dobânzile împrumuturilor acordate de IFN-uri nu sunt foarte mari pentru tipul de serviciu financiar pe care îl oferă. Ele sunt mai mari decât cele de la instituțiile bancare tradiționale pentru a compensa riscul mai mare asociat cu împrumuturile acordate fără o garanție sau cu un istoric negativ de creditare. De asemenea, costurile suplimentare, cum ar fi comisioanele de administrare sau de procesare a dosarului, pot crește costul total al împrumutului. Este important ca cei care iau în considerare un împrumut de la o instituție financiară nebancară să analizeze cu atenție condițiile și să compare diverse oferte pentru a lua cea mai bună decizie financiară pentru ei.

Mit 4: Apelezi la un credit IFN doar dacă ai probleme financiare

Într-adevăr, creditele rapide au fost concepute pentru urgențe financiare, dar asta nu înseamnă că se adresează exclusiv celor cu probleme financiare. Pentru că primești banii în aceeași zi, poți apela la un credit rapid online atunci când, de exemplu, vrei să profiți de reduceri la un produs pe care ți-l doreai de multă vreme și pe care știi că nu îl vei mai găsi la preț redus la salariu. Așadar, creditele rapide IFN pot fi accesate nu doar atunci când ai probleme financiare ci și pentru a profita de oferte exclusive, pentru a-ți renova locuința, pentru a face un curs de perfecționare în domeniul tău sau pentru a-i organiza copilului tău petrecerea pe care și-o dorește de ziua lui. Iar acestea sunt doar câteva exemple. 

Mit 5: IFN-urile nu sunt reglementate

Dimpotrivă, Instituțiile Financiare Nebancare (IFN-uri) sunt reglementate și supravegheate de autoritățile de reglementare financiară din țară. Aceste autorități, cum ar fi Banca Națională a României sau Autoritatea de Supraveghere Financiară, stabilesc norme și reglementări stricte pentru activitatea IFN-urilor, inclusiv cerințe privind capitalul minim, transparența în comunicarea cu clienții, evaluarea riscului de credit și limitarea costurilor totale pentru consumator. 

Dincolo de aceste mituri ce pot fi ușor demontate, creditele rapide IFN sunt o soluție financiară atunci când ai nevoie urgent de fonduri, fie pentru că ai dificultăți financiare, fie pentru că vrei să profiți de o promoție sau de o ocazie neașteptată de a achiziționa un produs sau un serviciu pe care ți-l doreai demult.

Alte articole