Birou Credite Rapide

Acte necesare pentru un credit de nevoi personale online

Acte necesare pentru un credit de nevoi personale online

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Actele, drumurile, statul la cozi și, în general, tot ce implică birocrația ocupă ultimul loc în activitățile preferate ale românilor (și nici măcar nu avem nevoie de vreun studiu are să confirme acest lucru). Fraza „veniți mâine” ca urmare a lipsei anumitor documente este atât de puternică încât poate ruina cu ușurință starea de spirit și productivitatea zilei respective. Atunci când vrei să accesezi un credit pentru nevoi personale, este foarte probabil să te afli într-o situație vulnerabilă. Însă oricât de urgentă sau disperată ar fi situația prin care treci, vrem să știi că există o soluție. Și informarea – atât în ceea ce privește actele necesare unui credit, cât și ce implică un credit în sine – este absolut necesară. Tipul de credit, tipul de instituție căreia i se solicită creditul (bancară, nebancară), situația financiară a solicitantului sunt aspecte de care depinde numărul de acte necesare unui credit de nevoi personale. În vreme ce banca are criterii dure de eligibilitate, Instituțiile Financiare Nebancare oferă împrumut numai cu buletinul.

Obține credit doar cu buletinul

Tot mai mulți oameni apelează în ultima vreme la creditul nebancar, explicația fiind extrem de simplă: prezintă avantaje majore. Nu numai că se poate obține online, însă singurul act necesar acestui credit online este actul de identitate. Să obții un împrumut din confortul propriei case, prezentând un singur document care să dovedească că ești cine pretinzi că ești – atât de simplu. IFN-urile oferă credite avantajoase, special concepute pentru anumite categorii de oameni – salariații din sectorul medical, public, poliție, armată, pompieri, agricultori, pensionari, dar și credite pentru nevoi urgente sau credit de 30 de zile. Mai mult, instituțiile financiare nebancare oferă credit chiar și în cazul persoanelor cu istoric bancar nefavorabil.

Acte necesare pentru un credit de nevoi personale bancar

Creditorii bancari doresc, în general, să se asigure că solicitantul este capabil să restituie împrumutul. Astfel că vor solicita documente care dovedesc lucruri precum venitul, datoriile, cheltuielile lunare curente, scorul de credit, scopul pentru împrumutul personal. În plus, poate fi nevoie și de un co-debitor, fie că este vorba de partenerul de viață sau părinți. Atunci când creditorii bancari evaluează profilul de risc al solicitantului, creditorii ar putea dori să se uite la extrasele bancare și la alte active, cum ar fi activele de investiții, precum și asigurarea de viață. Pentru a te evalua în calitate de împrumutat, creditorii îți verifică adesea raportul de credit, pentru care trebuie să îți dai acordul verbal sau scris. Creditorii solicită, de obicei, aceste documente pentru a se asigura că ai rezerve materiale în caz de urgență. De asemenea, verifică dacă plata în avans pentru credit a fost în contul tău de cel puțin câteva luni și nu a apărut peste noapte.

Compară oferte și alege varianta potrivită pentru tine

În anumite cazuri, este ușor să identifici creditul potrivit pentru tine. Dacă ai nevoie de 200.000 de euro pentru a-ți achiziționa o locuință, răspunsul este creditul bancar. Dacă ai nevoie de până la 10.000 de lei urgent, cu minim de efort și documente necesare, soluția este creditul nebancar. Totuși, pentru cei cărora le este dificil să înțeleagă cum funcționează creditele sau să îl aleagă pe cel avantajos, prezentăm următoarea recomandare. Rata dobânzii și/sau rata procentuală anuală (DAE) constituie unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare atunci când se stabilește cel mai avantajos credit de nevoi personale. Pentru unele tipuri de împrumuturi, compararea ratelor dobânzii este îndeajuns, dar DAE este un aspect ce merită mai multă atenție

Alte articole