Birou Credite Rapide

Ce este Biroul de Credit și care este rolul său în acordarea unui credit rapid?

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

În 2003, pe fondul unui număr mare de credite neperformante, era înființat Biroul de Credit, o societate pe acțiuni cu rolul de a administra o bază de date ce conține informații cu privire la activitatea de creditare a instituțiilor financiar-bancare autorizate conform legii. Biroul de Credit colectează/prelucrează date privind portofoliul de clienți (persoane fizice) al participanților (participanții sunt cei care transmit către Biroul de Credit informațiile legate de solicitarea, acordarea și derularea unui credit). În acest mod, sunt evaluate capacitatea de rambursare, gradul de îndatorare și riscul de credit, fiind stabilit și un scoring care indică probabilitatea ca o persoană să-și ducă la bun sfârșit obligațiile contractuale. 

În continuare, te invităm să afli mai multe despre Biroul de Credit și să descoperi o  soluție pentru situația în care figurezi cu un istoric negativ și ai nevoie de un credit rapid.

Ce este Biroul de Credit?

Biroul de Credit este o entitate de drept privat care are ca acționari 20 de bănci și face parte din Asociația Europeană a Birourilor de Credit. Dacă la început la Biroul de Credit erau înregistrați doar restanțierii la creditele bancare, în prezent sunt raportate în această bază de date toate persoanele care au un credit, indiferent dacă sunt sau nu restanțiere. Baza de date conține informații precum împrumuturile făcute de-a lungul timpului, dacă au existat întârzieri ale plăților sau restanțe. 

Cum ajungi să ai un istoric negativ sau, altfel spus, să figurezi pe lista neagră la Biroul de Credit? Dacă întârzii cu plata ratei mai mult de 30 de zile și dacă datorezi o sumă mai mare de 10 lei. Și nu vorbim doar de rata pentru un împrumut, ci și despre asigurări încheiate la bancă, leasing-uri sau orice produs de tip credit. În sistemul Biroului de Credit sunt prelucrate date ale solicitanților de credit, împrumutaților, codebitorilor sau garanților, iar portalul Biroului de Credit oferă persoanelor vizate dreptul de a accesa, de a solicita rectificarea, ștergerea și restricționarea datelor, precum și de a se opune prelucrării datelor, potrivit birouldecredit.ro.  

Iată care sunt produsele și serviciile puse la dispoziție de Biroul de Credit: 

  • Raportul de credit: conține datele de identificare si informații privind conturile de credit ale persoanei vizate, date care evaluează capacitatea acesteia de rambursare. Raportul de credit poate fi accesat și de persoanele fizice care vor să își verifice istoricul, nu este doar un instrument destinat exclusiv băncilor. 
  • FICO® Score: este o parte componentă a raportului de credit și reprezintă un număr format din trei cifre ce rezultă în urma procesului statistic de prelucrare a datelor cu privire la creditele înregistrate în sistemul Biroului de Credit. Cu cât acest scor este mai mare, cu atât există un risc mai mic de neplată a ratelor pe viitor. Condiția de calculare a acestui scor este ca în baza de date să existe suficiente informații despre persoana analizată. 
  • Serviciul Alerte: este folosit de participanți pentru monitorizarea propriilor debitori. 

Ce se întâmplă dacă ești raportat la Biroul de Credite?

În cazul în care ai o raportare negativă la Biroul de Credit, înseamnă că instituția creditoare a comunicat sistemului că ai întârziat cu plata ratei mai mult de 30 de zile calendaristice de la scadența acesteia. Trebuie să știi însă că, înainte de acest pas, instituția creditoare este obligată să te înștiințeze despre întârzierile înregistrate și să îți pună în vedere că vei fi raportat la Biroul de Credit. De menționat că datele cu care figurezi la Biroul de Credit sunt stocate timp de patru ani înainte de a fi șterse (nu doar informațiile referitoare la existența restanțelor, ci și înregistrările privind plata acestora). O raportare negativă la Biroul de Credit poate însemna șanse mai mici de a obține un credit rapid, însă… avem o soluție pentru tine. 

„Vreau credit, dar sunt în Biroul de Credite”. Ce faci în această situație?

Fiecare dintre noi ne confruntăm în anumite momente ale vieții cu situații dificile care ne aduc în imposibilitatea de a ne achita ratele la timp. Dacă ai o raportare negativă la Biroul de Credit, nu înseamnă că nu vei putea accesa un nou împrumut. Îl poți obține chiar în aceeași zi în care faci solicitarea! Biroul de Credite Rapide îți oferă împrumuturi în condiții avantajoase, chiar dacă ai un istoric negativ. Este nevoie doar ca venitul tău să fie stabil, fie că vorbim de salariu, fie că vorbim de pensie, deoarece ne concentrăm pe capacitatea ta actuală de rambursare a creditului. Poți împrumuta până la 10.000 lei pentru perioade de până la 36 de luni, iar suma îți este acordată în aceeași zi, imediat după încheierea contractului. Accesează un credit rapid de la Biroul de Credite Rapide

Biroul de Credit joacă un rol important în evaluarea capacității de rambursare a celor care solicită sau derulează un credit. Colectând și procesând informații despre activitatea de creditare, Biroul de Credit analizează istoricul financiar al persoanelor înregistrate și atribuie un scor care reflectă probabilitatea de respectare a obligațiilor contractuale. Chiar și în cazul unui istoric negativ, cei care au nevoie de un împrumut rapid îl pot obține de la Biroul de Credite Rapide, fără comisioane. Te invităm să descoperi toate avantajele unui credit rapid

Alte articole