Birou Credite Rapide

5 pasi pentru un plan de economisire eficient

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De obicei, cel mai greu, atunci cand te decizi sa economisesti este inceputul.  Iata 5 pasi pentru un plan de economisire eficient:

  1. Tine o evidenta a cheltuielilor

Primul pas atunci cand te decizi ca vrei sa economisesti este sa iti dai seama cat cheltuiesti. Pentru o luna, noteaza orice cumperi, de la o cafea la un ziar. Odata ce ai strans toate datele, organizeaza-le pe categorii cum ar fi: benzina, utilitati, mancare, etc.

  1. Realizeaza un buget

Acum ca ti-ai facut o idee cu privire la cheltuielile lunare, poti realiza un buget pentru a planifica aceste cheltuieli, a limita achizitiile care nu sunt neaparat esentiale si a te asigura ca poti pune de o parte niste bani.

  1. Planuieste sa economisesti

Luand in considerare cheltuielile si castigul lunare, creeaza un loc in bugetul tau si pentru economii si incearca sa faci asta cu cel putin 10-15% din venitul tau net. In cazul in care cheltuielile nu-ti permit sa pui de o parte un astfel de procent, poate este timpul sa mai renunti la unele dintre ele. Vezi pe ce lucruri neesentiale se duci banii si redu de acolo.

  1. Seteaza-ti obiective

Acest lucru face treaba asta cu economisirea sa fie mai usor de inceput. Poti incepe prin a decide cat sa dureze pentru a atinge fiecare obiectiv. Unele obiective se pot referi la:

  • Un fond de urgente care sa poata acoperi cheltuieli pentru 6 luni dintr-un an pentru situatii nefericite in care ramai fara job
  • Un fond pentru o vacanta mult visata
  • Bani pentru masina pe care ti-o doresti
  1. Foloseste transferul automat

Transferurile automate in contul de economii te ajuta sa economisesti mult mai usor. Mutand banii din contul pe care il folosesti de regula la cumparaturi, este mai putin probabil sa ii cheltuiesti pe cei pusi in contul de economii. Poti alege cand, cat de des si ce suma sa fie transferata.

Toate inceputurile sunt grele insa, cu determinare si perseverenta vei reusi cu siguranta sa-ti pui la punct un plan de economisire. Daca, insa, ai nevoie urgent de un credit ultra rapid, atunci te asteptam la noi. Poti obtine pana la 400.000 lei CASH in 1 ORA, garantand cu masina.

 

 

 

 

Alte articole