Birou Credite Rapide

Pana la 5 ani de inchisoare pentru modificarea kilometrajului

Pana la 5 ani de inchisoare pentru modificarea kilometrajului

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Proiectele ce vizeaza piata auto par a se tine lant. Dupa propunerea controversata de a transforma timbrul de mediu in impozit, o noua propunere vizeaza sanctionarea celor care masluiesc kilometrajul masinilor pe care le vand.

Este binecunoscuta practica asa numitor samsari care dau kilometrajul inapoi pentru a putea obtine un pret mai bun de vanzare a masinilor. Propunerea legislativa este gandita sa stopeze vanzarea autoturismelor carora le-au fost modificate elemente de identificare, li s-a falsificat istoricul reviziilor si al reparatiilor si, cel mai important, le-a fost dat kilometrajul inapoi.

Initiatorii legii sustin ca pe langa paguba din buzunarul clientului care plateste bani multi pe o masina necorespunzatoare, cel mai grav este faptul ca se pune in pericol siguranta circulatiei.

Proiectul de lege vine sa completeze Codul Penal cu infractiunea de „inselaciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor”, pedepsita cu inchisoare de la 2 la 5 ani.

Alexandru Nazare, deputat PNL si initiator al legii declara: ”Acesti supranumiti samsari care cumpara masini si le vand ca si o industrie pana acum, nu au niciun fel de oprelisti in a maslui datele tehnice ale masinilor. Se intampla ca un cumparator de buna credinta cumpara un autovehicul care are in bord o suta de mii de kilometri si el de falpt are cinci sute de mii de kilometri ”. (sursa digi24.ro)

Proiectul de lege urmeaza sa intre intai in dezbaterea Senatului.

Daca vreti sa va vindeti masina intr-un mod profesional si fara batai de cap, puteti apela la serviciile de vanzare ale Biroul de Credite Rapide.ro. Mai mult, daca vreti sa obtineti un imprumut de pana la 60% din valoarea masinii inainte de vanzarea efectiva a acesteia, o puteti face la noi, cu o dobanda de doar 1% in prima luna.

 

Alte articole