Birou Credite Rapide

Cum îți poate afecta viața socială lipsa banilor? Soluții pentru a gestiona momentele de impas financiar

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Viața socială îți poate fi grav afectată de lipsa banilor, asta pentru că inevitabil apar probleme care te stresează și care îți aduc o permanentă stare de anxietate. Există situații în care nu-ți ajung banii de la un salariu la altul, când remunerația nu ți-a intrat la timp pe card sau când ai rămas fără un loc de muncă. De asemenea, cheltuielile neprevăzute te pot destabiliza și îți pot influența starea de spirit, dar și modul în care interacționezi cu ceilalți. 

S-ar putea să ai tendința să te închizi în tine, să rupi legăturile cu colegii sau prietenii și să te lași acaparat de grijile de zi cu zi. Soluția în momentele de impas financiar este să ceri ajutor. O poți face solicitând cuiva din familie să-ți împrumute o anumită sumă sau poți apela la un credit de nevoi personale rapid, care îți permite să beneficiezi de banii de care ai nevoie în cel mai scurt timp. 

Iată ce trebuie să iei în calcul în momentele de criză financiară, astfel încât viața să nu-ți fie afectată de lipsa banilor: 

Stilul de viață ți se poate schimba

Atunci când te confrunți cu lipsa banilor, vei observa că nu poți să faci aceleași lucruri ca înainte. Cheltuielile tale zilnice vor fi reduse la minimum, iar venitul de care încă dispui va fi direcționat către facturi, rate și alimente. 

Problemele cu banii în general îți reduc stima de sine, iar stresul duce la anxietate. Cel mai important este să conștientizezi că treci printr-o perioadă dificilă, dar care nu se va prelungi la nesfârșit. Începe prin a realiza că înainte de a avea un stil de viață bazat pe resurse financiare, există și alte aspecte importante. Fii recunoscător pentru sănătate, că ai alături familie și oameni dragi care te sprijină în clipele grele. Evită să îți imaginezi că vei fi o persoană marginalizată doar pentru că treci printr-un impas financiar. În fond, o plimbare în parc într-o după-amiază de weekend poate fi la fel de relaxantă și plăcută ca o masă la restaurant, nu?  

Vei deveni la început stresat, dar apoi vei fi mai cumpătat cu bugetul tău 

Inevitabil, stresul își face simțită prezența atunci când vine vorba de problemele cu banii. Nu te aventura în a te împrumuta din mai multe părți, să faci credite sau să iei sume de bani de la mai mulți cunoscuți. Nu vei reuși decât să te afunzi și mai mult în problema ta. Soluția cea mai la îndemână este să fii mai cumpătat cu bugetul tău. Calculează-ți la virgulă fiecare cheltuială pe care o ai, elimină orice plată care suportă amânare și prioritizează activitățile și cumpărăturile de care chiar ai nevoie. 

Dar de exemplu, dacă ai rămas fără bani și a apărut o problemă pe care n-ai cum să o amâni – precum o urgență medicală, o reparație în locuință, etc. – poți cere sprijinul unui prieten sau apropiat. Iar în cazul în care nu vrei ca problema ta să fie știută și de alte persoane, poți apela la creditul nostru de nevoi personale. Îți oferim pe loc până la 10.000 de lei, în funcție de venitul tău lunar, doar în baza buletinului și a fluturașului de salariu. Vei folosi banii pentru nevoia ta imediată, iar rambursarea o vei face sub forma de rate fixe, pe o perioadă de cel mult 18 luni. Vorbim despre un credit rapid negarantat, pe care îl poți avea în doar câteva ore. Totuși, înainte de a lua în calcul acest împrumut, îți recomandăm să-ți faci foarte bine calculele.

Nu-i îndepărta, ci prețuiește-i mai mult pe oamenii din jurul tău 

Prima reacție atunci când ai probleme cu banii este să te îndepărtezi de cei dragi. Vei refuza să ieși în oraș, la cafea, la film sau chiar și la o plimbare în parc. Vei încerca să cauți tot felul de scuze pentru a-ți justifica refuzul și prezența. Te vei simți descumpănit și vinovat. Te vei gândi oare ce cred despre tine. Pentru a evita astfel de stări, cel mai corect și potrivit este să fii deschis cu oamenii la care ții. Spune-le că treci printr-un moment mai dificil din punct de vedere financiar. Vei vedea că te vei bucura de susținea lor morală și vei avea forțe să treci cu bine prin impasul dat de lipsa banilor. Îi vei aprecia mai mult pe cei din familie, pe prieteni, care vor face tot posibilul să fie alături de tine. Și poate împreună găsiți soluțiile cele mai potrivite. 

Lipsa banilor îți va afecta viața socială în măsura în care tu permiți să se întâmple acest lucru. Nu lăsa stresul și grijile să te îndepărteze de cei dragi. Fii mai cumpătat cu bugetul tău, fii conștient de ceea ce ți se întâmplă și cere ajutor pentru a putea ieși din impas. Și noi, cei de la Biroul de Credite Rapide, suntem aici să te sprijinim!

Alte articole