Birou Credite Rapide

Cum poți să economisești bani în fiecare lună. 5 acțiuni care te vor ajuta

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Te gândești cum să economisești bani în fiecare lună, pentru situații de urgență și planuri importante pe care le-ai conturat pentru perioada următoare? Partea cea mai dificilă este să începi să faci acest lucru. Odată ce te apuci să pui bani deoparte, economisirea lunară a banilor va deveni un obicei. Pentru a ajunge în acest punct, este important să îți setezi o anumită sumă pe care să o pui în fiecare lună într-un cont de economii. Îți oferim mai departe câteva recomandări care te vor ajuta ca economisirea banilor să facă parte din rutina ta financiară. 

De ce este important să economisești? 

Să ai un fond de economii este esențial pentru asigurarea unei stabilități financiare pe termen lung și pentru îndeplinirea obiectivelor personale și familiale. Prin alocarea unei părți din veniturile tale către fondul de economii, îți construiești un scut financiar împotriva situațiilor neprevăzute, precum cheltuieli medicale neașteptate, pierderea locului de muncă sau diverse probleme ce pot apărea în familie. De asemenea, economisirea îți oferă posibilitatea de a investi în viitor, pentru educație, cumpărarea unei locuințe sau a unei mașini ori începerea unei afaceri. Prin formarea unei discipline financiare, dobândești control asupra banilor tăi obții resurse suplimentare care te vor ajuta să gestionezi provocările ce pot apărea în cursul vieții. Economisirea banilor este o bază solidă a responsabilității financiare și o metodă eficientă de a te simți în siguranță în fața diferitelor situații cu care te-ai putea confrunta. 

5 trucuri prin care poți pune bani deoparte

1. Începe să îți achiți datoriile

Până când nu vei începe să îți achiți datoriile, va fi dificil să începi să economisești cum trebuie. Fă-ți o listă cu toate datoriile și începe să le rambursezi pe fiecare. Cu cât le vei achita mai repede, cu atât vei putea începe mai curând să depui fonduri în contul de economii. 

2. Încearcă să reduci facturile la utilități

Cum să faci acest lucru: 

  • Compară în mod regulat diferiți furnizori pentru a vedea dacă este disponibilă o ofertă mai bună în altă parte. 
  • Ia în considerare trecerea la becuri LED, deoarece acestea folosesc mai puțină energie decât modelele standard. 
  • Înlocuiește aparatele electrocasnice vechi cu unele eficiente din punct de vedere energetic. 
  • Scoate din priză dispozitivele electrice în loc să le ții în stand-by. 

3. Anulează abonamentele la servicii pe care nu le mai folosești 

Un abonament nefolosit te poate costa bani pe care i-ai putea direcționa în schimb într-un fond de economii. Pune-ți următoarele întrebări atunci când iei în calcul continuarea plății unui abonament:

  • Cât de des utilizezi serviciile pentru care plătești abonament?
  • Există o alternativă mai ieftină?
  • Te-ar afecta în vreun mod renunțarea la abonamentul respectiv? 

Dacă reiese faptul că nu folosești abonamentul respectiv atât de des sau că există alternative mai ieftine, atunci ar fi o idee bună să îl anulezi.

4. Fă-ți liste de cumpărături când mergi la supermarket 

Există multe modalități de a reduce costurile atunci când faci cumpărături. Un bun punct de plecare este să creezi un plan alimentar săptămânal, astfel încât să știi exact ce ingrediente trebuie să cumperi înainte de a merge la magazin. Respectând o listă de cumpărături strictă, cresc șansele de a te încadra într-un buget mai mic. De asemenea, dacă unele produse pe care le cumperi în fiecare lună beneficiază de reduceri semnificative, poți cumpăra mai multe, iar astfel vei plăti mai puțin pentru ele decât de obicei. 

5. Setează-ți o anumită sumă pe care să o depui lunar în fondul de economii 

Este recomandat să îți împarți bugetul lunar după regula 50/30/20. Asta înseamnă să aloci 50% din venituri pentru cheltuieli necesare (mâncare, chirie/rate bancare, utilități, transport și datorii), 30% pentru lucruri care nu sunt necesare, dar pe care ți le dorești (ieșiri la restaurant, abonamente la platforme de streaming, haine scumpe), iar 20% să ajungă în fondul de economii. Totuși, nu trebuie să cazi în capcana „totul sau nimic“. Astfel, dacă într-o lună nu îți vor ajunge banii pentru a economisi acei 20%, nu trebuie să te descurajezi și să nu mai economisești nimic în luna respectivă. Este important să economisești o sumă, oricât de mică, din venitul tău lunar.

Descoperă pe blogul nostru și alte sfaturi de educație financiară!


Ce faci dacă rămâi fără bani și ai nevoie de un credit rapid? 

Este important să acorzi atenție bugetului tău lunar și să ții cont de aceste reguli pentru o viață financiară cât mai sănătoasă. Totuși, în anumite momente ale vieții se poate întâmpla să te confrunți cu o situație imprevizibilă care să îți dea bugetul peste cap. Este foarte important să abordezi această situație cu responsabilitate și să alegi cu atenție un furnizor al unui credit rapid. Biroul de Credite Rapide îți oferă credite ultrarapide, fără comision de analiză, administrare sau rambursare anticipată, chiar și în condițiile în care ai un istoric negativ. Poți obține până la 10.000 lei credit de nevoi personale în aceeași zi, cu dobânzi foarte mici pentru creditele pe termen scurt. 

Economisirea banilor este esențială pentru asigurarea unei stabilități financiare. A pune bani deoparte devine mai ușor atunci când adopți obiceiuri financiare sănătoase și îți setezi priorități clare. A economisi este un obicei ce oferă siguranță în fața situațiilor neprevăzute ale vieții și un motor pentru atingerea obiectivelor personale și familiale. Cele cinci acțiuni prezentate sunt pași pe care îi poți face pentru a-ți gestiona eficient resursele financiare. În concluzie, gândește-te la economiile tale ca la o investiție pe termen lung în viitorul tău. 

Alte articole