Birou Credite Rapide

IFN-urile și creditele de nevoi personale: Află din acest articol tot ce  trebuie să știi

IFN-urile și creditele de nevoi personale

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Creditele de nevoi personale oferite de INF-uri sau instituțiile financiare nebancare au  căpătat o popularitate din ce în ce mai mare în ultima perioadă, iar motivele sunt justificate.  Aceste tipuri de credite oferite de INF-uri se pot obține în condiții avantajoase și, în plus, fără drumuri la bancă și solicitări nesfârșite de documente. Dacă te afli în situația în care ai nevoie  urgentă de bani, un credit personale poate fi soluția optimă pentru tine. 

IFN-urile și creditele de nevoi personale sunt două produse financiare ce se adresează, în general,  persoanelor care au nevoie de împrumuturi rapide și ușor de obținut. IFN-urile îți oferă posibilitatea de a obține suma dorită în cel mai scurt timp, prin expedierea documentelor  necesare online. Istoricul de creditare negativ nu afectează evaluarea solicitării tale și poți obține un credit de nevoie personale chiar dacă ești înregistrat la biroul de credite.  Dar ce este un IFN și ce tipuri de credite oferă? Află din acest articol tot ce trebuie să știi  despre IFN-uri și ia o decizie informată atunci când te gândești să obții un credit IFN sau un credit de nevoi personale.

Ce este o instituție financiară nebancară?

O instituție financiară nebancară este o entitate care oferă servicii de creditare, însă fără a avea o  licență bancară. Mai exact, instituțiile financiare nebancare nu au dreptul să își deschidă conturi  de depozit pentru clienții săi și nici să le ofere acestora alte produse bancare, cum ar fi carduri de  credit sau servicii de transfer bancar. În schimb, instituțiile financiare nebancare se concentrează pe oferirea unor anumitor tipuri de credite, în funcție de nevoile clienților. Cele mai cunoscute  tipuri de credite oferite de instituțiile financiare nebancare sunt creditele de nevoi personale, creditele imobiliare și creditele auto.

Rolul IFN-urilor ca instituții care acordă credite de nevoi personale

Pentru majoritatea oamenilor, banca este prima variantă atunci când se caută ajutor financiar sau  sfaturi cu privire la administrarea finanțelor proprii. Cu toate acestea, oamenii constată că serviciile oferite de bancă nu le pot îndeplini în mod corespunzător cerințele în ceea ce privește creditul pe care îl solicită, iar apelarea la IFN-uri este soluția căutată. Instituțiile financiare  nebancare (IFN) au un rol important în economie deoarece oferă o alternativă la instituțiile  bancare tradiționale. Instituțiile financiare nebancare sunt mai flexibile și mai accesibile și pot  oferi condiții mai bune decât băncile. În timp ce băncile îți pot oferi un set de servicii sub formă de pachet, IFN-urile au o gamă variată de oferte, cu soluții ce pot fi adaptate în funcție de nevoile  solicitantului. 

Diferențele între o bancă și un IFN

Băncile sunt instituții financiare care au o licență bancară, și, prin urmare, pot oferi un set  complet de produse și servicii financiare. Produsele și serviciile financiare includ depozite,  carduri de credit, transferuri bancare sau alte servicii. Pe de altă parte însă, instituțiile financiare  nebancare (IFN) sunt specializate și se concentrează în principal pe oferirea de credite, cum ar fi  creditele de nevoi personale. O altă diferență între instituțiile financiare nebancare și bănci este  faptul că, IFN-urile sunt mai flexibile, comparativ cu băncile. Băncile au la bază un set de reguli  și proceduri mai stricte, care pot fi greu de îndeplinit. Pe de altă parte, instituțiile financiare  nebancare nu presupun condiții exagerate pentru a putea obține un împrumut. Instituțiile  financiare nebancare au o gamă largă de oferte, cu variante pe care le adaptează nevoilor  clienților. De exemplu, o persoană care are un venit mic sau pe care îl primește numai în anumite  perioade, poate avea dificultăți în accesarea unui credit bancar. Dar există soluții prin care  persoana poate beneficia de un împrumut datorită flexibilității IFN-urilor. 

Avantajele creditelor de nevoi personale acordate de IFN-uri

Atunci când îți dorești un credit de nevoi personale, apelarea la instituțiile financiare nebancare  este soluția ideală. Există numeroase avantaje dacă te hotărăști să obții un credit de nevoi  personale prin intermediul IFN-urilor, comparativ cu orice alt împrumut bancar. Avantajele sunt  următoarele:

Soluții financiare adaptate: deoarece sunt mai flexibile și mai accesibile, IFN-urile oferă soluții de creditare care respectă nevoile fiecărui client.

Proces de aprobare rapid: creditele de nevoi personale sunt, în general, mai ușor de  obținut decât alte tipuri de credite, iar procesul lor de aprobare este mult mai rapid.

Costuri reduse: de obicei, costurile pentru un credit de nevoi personale sunt mai mici  decât cele pentru un împrumut bancar.

Suma împrumutată: în comparație cu băncile, IFN-urile aprobă întreaga sumă a împrumutului fără a pune condiții limitative.

Scor de credit: un debitor care se confruntă cu un istoric negativ va putea obține oricând  un credit de nevoi personale de la un IFN, lucru imposibil de realizat în cazul unei bănci. 

Fie că ai nevoie de un credit de nevoi personale pentru renovarea locuinței, pentru studii  superioare în străinătate sau pentru urgențele medicale, un credit de nevoie personale obținut de  la un IFN te poate ajuta să ai în cont banii în cel mai scurt timp, fără prea multe bătăi de cap.

Surse de informare

navi.com/blog/apply-for-personal-loans-from-nbfcs/
www.viaconto.ro/blogs/educatie-financiara-ce-diferente-sunt-intre-un-ifn-si-o-banca/
www.bizencyclopedia.com/articles/view/6998/66
glenhawk.com/nbfi/ #:~:text=The%20role%20of%20NBFIs%20is,competition%20in%20the%20financial%20sector.

Alte articole