Birou Credite Rapide

5 sfaturi pentru o viata prospera

5 sfaturi pentru o viata prospera

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Modul de administrare a veniturilor poate asigura o viata prospera sau, dimpotriva, poate duce in situatia de a trai “de pe o zi pe alta”. Exista mai multe aspecte de luat in considerare atunci cand se iau decizii cu privire la bugetul personal. Iata 5 sfaturi simplu de urmat care pot ajuta la evitarea consecintelor neplacute:

1. Evalueaza-ti corect nevoile

                Producatorii incearca sa te convinga cu orice pret de faptul ca ai nevoie de lucruri fara de care, in realitate, poti trai linistit. Societatea care judeca, din pacate, o carte dupa coperta, ii forteaza pe multi sa cheltuiasca bani pe care nu-I au, pe produse de care nu au nevoie, doar pentru a-si mentine un anumit statut social.

Astfel, este important sa te gandesti de doua ori inainte de a insista ca masina sa aiba scaune incalzite, telefonul sa fie neaparat ultimul model sau televizorul sa poata fi folosit si intr-o sala de cinema. Chiar ai nevoie de toate acestea sau cumva le vrei doar pentru ca ti se pare ca sunt “tari”?

2. Nu lua decizii “la cald”

                Reactiile de moment nu sunt bune niciodata atunci cand vine vorba despre administrarea bugetului personal. Entuziasmul sau panica pot duce adesea la decizii nu tocmai fericite pentru portofel.

Astfel, ideal este sa te detasezi si sa privesti putin situatia in ansamblu. Dupa o cantarire minutioasa a argumentelor pro si contra poti lua o decizie documentata iar riscul de a “arunca banii pe fereastra” scade simtitor.

3. Fii informat

                Traim intr-o vreme in care accesul la informatie este mai facil ca niciodata. Profita de acest lucru si documenteaza-te minutios inainte de a lua o decizie ce implica bugetul tau.

In cazul in care te afli in situatia in care ai nevoie de un credit rapid, intereseaza-te foarte bine cu privire la toate aspectele: dobanda, comisioane, pe ce perioada poti lua imprumutul, etc. Cu atat de multe IFN-uri este important sa te asiguri ca l-ai ales pe cel care iti ofera cele mai bune conditii astfel incat sa poti folosi banii imprumutati dar sa-I si poti returna fara a-ti complica existenta.

Spre exemplu, Biroul de Credite Rapide.ro ofera imprumuturi rapide CASH, cu garantie auto, in 1 ora, doar cu actele masinii si cartea ta de identitate. Poti alege, din pachetele de creditare puse la dispozitie de catre Biroul de Credite Rapide.ro, pe cel care ti se potriveste cel mai bine.

 

4. Nu-I lasa pe altii sa te influenteze

                Atunci cand au decizii importante de luat, multi obisnuiesc sa se consulte cu familia sau prietenii. In timp ce aceasta poate fi o practica buna pentru decizii care nu implica bani, in cazul unor investitii de tip financiar, este important sa nu “asculti in stanga si in dreapta”.

Este indicat sa porti discutii cu oameni cu experienta si studii in domeniul financiar. Doar pentru ca unui prieten ii merge bine o mica afacere nu este o garantie ca si in cazul tau va fi la fel daca nu te documentezi serios inainte de a porni la drum.

5. Pastreaza intotdeauna o rezerva

                Nu trebuie sa ai neaparat un venit exorbitant ca sa poti pune lunar bani intr-un cont de economii. Importanta este consecventa. Astfel, gandeste-te la o suma pe care ti-o poti permite si in fiecare luna depune-o in contul tau. Nu poti sa stii niciodata ce situatii placute sau mai putin placute iti rezerva viata si este bine sa ai intotdeauna o rezerva la care sa poti apela.

Iata cum, tinand cont doar de 5 sfaturi, poti avea o viata prospera, lipsita de griji.

Alte articole