Birou Credite Rapide

Afla ce ii astepta pe soferii cu masini inmatriculate in Bulgaria

Afla ce ii astepta pe soferii cu masini inmatriculate in Bulgaria

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Soferii romani care au masini inmatriculate in Bulgaria ar putea sa aiba restrictii de circulatie pe soselele din Romania. Deputatii au in dezbatere o initiativa legislativa pe acest subiect.

Parlamentarii au initiat un proiect de lege prin care li se interzice conducatorilor auto cu masini inmatriculate in  tara vecina sa circule pe drumurile publice din Romania mai mult de 90 de zile.

Potrivit alesilor, in prezent, in tara noastra exista peste 100.000 de masini inmatriculate in Bulgaria, iar acest lucru inseamna ca proprietarii lor au scapat de a plati taxele de inmatriculare destul de ridicate.

Initiativa legislativa a fost respinsa, inca din vara, de catre senatori, pe motiv ca instituie o discriminare intre soferii romani care au masini inmatriculate in Bulgaria si aceia care le-au inmatriculat in alte state.

Dar proiectul va intra in aceasta toamna in dezbaterea Camerei Deputatilor, care este forul decizional.

Unul dintre initiatorii proiectului, deputatul PSD Ioan Muntean, a anuntat deja ca, pentru a evita discriminarea invocata de senatori, va modifica proiectul astfel incat restrictia sa ii vizeze pe toti soferii cu masinile inregistrate in alte tari decat Romania.

Si autoritatile bulgare se arata deranjate de numarul tot mai mare de romani care isi inmatriculeaza autovehiculele pe teritoriul lor. Motiv pentru care anunta masuri destul de serioase: vor sa modifice Codul Rutier din Bulgaria astfel incat toti soferii care uita sa schimbe actele masinii sa fie amendati cu 75 de euro.

Alte articole