Birou Credite Rapide

În contextul unei inflații mărite, cum ne poate afecta creșterea dobânzilor la creditele de nevoi personale?

inflații mărite - creditele de nevoi personale

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Creditele de nevoi personale au devenit o soluție rapidă și practică pentru cei care au nevoie urgent de o sumă de bani. Problema apare atunci când veniturile sunt destabilizate de creșterea inflației și de instabilitatea economică generată de aceasta. Pentru că o rată a inflației mai mare se traduce printr-o putere de cumpărare mai mică, tendința este de a tăia din cheltuielile lunare și de a evita astfel un posibil impas financiar.

Când vine vorba de cheltuieli, luăm automat în calcul facturi și rate. Pentru a nu fi afectați direct de creșterea dobânzilor la creditele de nevoi personale, soluția este reprezentată de ratele fixe. Dobanda la un credit pentru nevoi personale se stabilește, în general, în funcție de suma împrumutată și de perioada de timp pe care este acordat creditul. Creșterea dobânzilor la credit nu te va afecta atunci când știi exact, de la bun început, care este rata pe care o vei plăti lunar, până la achitarea împrumutului.

Cum influențează inflația veniturile?

Când spunem inflație, vorbim de un dezechilibru economic. Atunci când rata inflației crește, apar scumpirile și, implicit, puterea de cumpărare a leului scade. Altfel spus, în contextul unei inflații mărite, cu aceeași sumă de bani din salariul tău lunar vei cumpăra în prezent mai puține produse și servicii.

În condițiile în care rata anuală a inflației se apropie de 16%, prețurile mărfurilor alimentare s-au scumpit cel mai mult. Acestea sunt urmate de scumpiri la produsele nealimentare și la servicii, potrivit datelor făcute publice de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Persoanele care au aceleași salarii sau pensii ca acum 6 luni, de exemplu, sunt cele mai afectate de creșterea continuă a inflației, respectiv a prețurilor. În acest caz, pentru un credit de nevoi personale care este soluția?

Ratele fixe la creditele de nevoi personale – soluția pentru a face față instabilității economice

Ultimele luni au arătat că în cazul creditelor cu dobândă variabilă, creșterea indicelui de dobândă a dus implicit la majorarea ratelor. În acest context, creditele de nevoi personale cu rată fixă lunară sunt soluția pentru a face față instabilității economice actuale.

Pentru un credit de nevoi personale luat de la Birou Credite Rapide dobânda se calculează în funcție de anumiți factori, cum sunt suma împrumutată sau perioada de creditare. După stabilirea dobânzii, ratele calculate lunar sunt fixe, ceea ce înseamnă că cel care solicită creditul va ști de la început câți bani are de plătit în fiecare lună, până la rambursarea totală. Iar în cazul unei plăți anticipate a creditului de nevoi personale, la Biroul de Credite Rapide nu se aplică niciun comision.  Vorbim de o perioadă instabilă în economie, cu inflație mărită și cu scumpiri de la o lună la alta. Pentru a putea face față și a evita un posibil impas financiar cel mai util este să știi exact care îți sunt cheltuielile lunare. O rată fixă în actualul context îți permite să-ți faci calcule, să-ți ții sub control bugetul tău și al familiei și chiar să încerci să pui bani deoparte pentru eventuale cheltuieli neprevăzute.

Alte articole