Birou Credite Rapide

Leasing, creditul auto sau creditul de nevoi personale?

Leasing, creditul auto sau creditul de nevoi personale

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Indiferent că îţi doreşti un automobil care merge pe bază de combustibil, fie că vrei să fie hibrid sau electric, un pas important când vrei să îţi achiziţionezi o maşină este alegerea metodei de cumpărare. Dacă plata în rate este varianta preferată de tine şi vrei să afli care este cea mai potrivită soluţie pentru tine, continuă să citeşti articolul pentru mai multe informaţii despre avantajele şi dezavantaje cumpărării prin leasing, credit auto sau credit de nevoi personale. Pentru început, trebuie să faci diferenţa între opţiunile menţionate anterior.

Leasingul, conform definiţiei, este o acţiune comercială între un locator sau finanţator, cel care oferă banii, către un utilizator, cel care a solicitat suma de bani, contra unei rate periodice, pentru dreptul de utilizare al unui bun, al cărui proprietar va rămâne pe toată durata contractuală societatea de la care a fost primit bunul în cauză. Adică leasingul este un contract de închiriere cu dreptul de proprietate asupra maşinii de la început până la finalul contractului, iar tu eşti utilizatorul maşinii, „chiriaşul”, care va obţine dreptul de proprietate, dacă vei dori achiziţionarea maşinii, la sfârșit.

În prezent, există două tipuri de leasing:

  • Leasing financiar, oferă posibilitatea achiziționării mașinii la finalul contractului, adică devii proprietar contra unei sume reziduale;
  • Leasing operațional, reprezintă tot un contract de închiriere, dar care nu are opţiunea de a cumpăra maşina folosită la finalul contractului.

Când vorbim despre  creditul auto și creditul de nevoi personale situația se simplifică. Tu ești proprietarul mașinii de la început, iar împrumutul se achită tot în rate lunare.  

Creditul de nevoi personale nu solicită avans

Dacă îți dorești o mașină de mult timp și ai reușit să strângi câteva economii, acestea vor fi folositoare dacă apelezi la leasing financiar sau credit auto. Ambele variante solicită avans.

Avansul, în general, pornește de la suma minimă de 20% din valoarea totală a sumei solicitate pentru ambele variante menționate mai sus. Dacă este o urgență și nu dispui de economii pentru avans, creditul de nevoi personale este soluția ideală pentru tine. După ce completezi formularul online sau contactezi telefonic, un consultant financiar te va suna în cel mai scurt timp pentru a obține creditul cât de repede posibil.
 

Situația diferă și când vorbim despre asigurarea auto. Atunci când îți faci un leasing, societatea îți asigură mașina prin încheierea polițelor RCA și CASCO, iar toate cheltuielile îți vor reveni ție.

 La creditul auto mașina se asigură FULL CASCO, deoarece polița încheiată alături de autoturism sunt garanții pe perioada desfășurării contractului de creditare.

În schimb, la creditul de nevoi personale, totul devine și mai simplu, nu ai nevoie de asigurare CASCO. Ai nevoie de buletin, fluturaşul de salariu şi extrasul de cont pentru ca împrumutul să fie aprobat, iar banii sunt acordaţi în aceeaşi zi. Aşadar, după ce ai aflat informaţiile de care ai nevoie, este alegerea ta care este cea mai potrivită variantă de achiziţionare a automobilului pentru tine. Iar următorul pas este să găseşti maşina ideală cerinţelor tale.

Alte articole