Birou Credite Rapide

Ratele la credit vor crește după 9 luni de amânare. Află cum poți evita „capcana financiară” în această perioadă

Ratele la credit vor crește după 9 luni de amânare.

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Dacă vă numărați printre cei care se confruntă cu dificultăți la plata ratelor în această perioadă, nu sunteți singuri. Amânarea plății ratelor poate fi o soluție, dar se poate dovedi o capcană financiară. Articolul prezintă de ce amânarea plății ratelor ar trebui luată în considerare mai degrabă ca o soluție temporară, la care să apelați pentru, cel mult, câteva luni. În plus, articolul indică alte metode prin care puteți depăși impasul financiar, astfel să eliminați complet amânarea plății ratelor.

Ce înseamnă amânarea plății ratelor la bancă?

Amânarea plății ratelor este un instrument disponibil în multe țări. În România a fost utilizat în perioada pandemiei când imposibilitatea de a munci și de a obține venituri a condus la această măsură. În perioada pandemiei mulți români au ales să-și amâne ratele pentru o perioadă de câteva luni, la diversele tipuri de credite, dar în special pentru creditele imobiliare.

Amânarea plății ratelor poate să nu pară o problemă, dar în timp poate avea un impact semnificativ asupra capacității dumneavoastră de a vă achita datoria. Iată de ce:

  • Majorarea ratei dobânzii va determina creșterea ratelor lunare. Acest lucru se datorează faptului că rata mai mare a dobânzii va fi aplicată la soldul restant.
  • În plus, dacă efectuați doar plățile minime, rata mai mare a ratei dobânzii va crește perioada de timp necesară pentru a vă achita datoria.

Soluții pentru evitarea amânării plății ratelor

Așadar, ce puteți face pentru a evita capcana financiară pe care o pot crea ratele mai mari generate de dobânzile crescute?

  • Încercați să îl achitați creditul cât mai repede posibil. Cu cât mai repede puteți scăpa de datorie, cu atât mai puțin veți plăti dobânzi.
  • Dacă aveți un credit și nu vă puteți permite să îl achitați imediat, căutați un alt credit cu o rată a dobânzii mai mică. Refinanțarea unui credit vă va oferi o anumită marjă de manevră pentru a vă achita datoria fără a acumula mai multă dobândă.
  • Asigurați-vă că achitați mai mult decât plata minimă în fiecare lună. Cu cât plățile sunt mai mari, cu atât mai repede veți scăpa de datorii.
  • În cele din urmă, dacă nu găsiți o rată a dobânzii mai mică și nu vă puteți permite să faceți plăți mai mari, luați în considerare achitarea datoriei cu un împrumut personal. Acest lucru vă poate ajuta să obțineți o rată a dobânzii mai mică și creează o singură plată care este mai ușor de gestionat. De exemplu, Biroul Credite Rapide oferă numeroasă instrumente financiare de tipul credit de nevoi personale la care puteți apela pentru a stinge o datorie ce va genera efecte neplăcute pe termen lung.

Indiferent de calea pe care o alegeți, important este să acționați acum. Cu cât începeți mai repede să vă achitați datoriile, cu atât mai bine. Poate că ratele dobânzilor sunt în creștere, dar asta nu înseamnă că trebuie să le lăsați să vă controleze finanțele. Dacă luați măsuri și acționați rapid, puteți prelua controlul asupra finanțelor dumneavoastră și puteți porni pe calea libertății financiare.

Alte articole